3D-tulostus

Tuotamme 3D -tulostamalla prototyypit, yksittäiset kappaleet ja pienet kappalemäärät

3D tulostaminen

3D -tulostus on nopea ja edullinen tapa tuottaa tarkkoja kappaleita. 3D -tulostuksella voit erityisen hyvin valmistaa yksittäiset kappaleet, pienet kappalemäärät ja nopeat prototyypit. 

3D -tulostamalla suunniteltavan tuotteen prototyyppejä suunnittelutyön edetessä pystytään nopeasti ja tehokkaasti varmistamaan suunnitteluratkaisujen toimivuus, ja karsimaan virheitä.

3D-tulostaminen on usein nopein ja kustannustehokkain menetelmä tarkkojen yksittäiskappaleiden, pienten kappalemäärien ja prototyyppien valmistukselle.

Prototyyppien testaus ja kehittäminen on usein järkevää ennen lopullisen tuotteen valmistamista ja tuotannon aloittamista, jotta paljon aikaa ja kustannuksia säästyy, kun voidaan varmistua tuotteen toimivuudesta ja ulkonäöstä eikä esimerkiksi tuotantomuotteja ei tarvitse tehdä moneen kertaan. Kun suunnitteluratkaisut testataan hyvissä ajoin suunnittelun aikana, ei suunnittelutyötä tarvitse tehdä useaan kertaan, mikäli jokin aikaisessa vaiheessa tehty suunnitteluratkaisu ei ole toimiva.

Tuotamme 3D -tulosteet FDM-, eli pursotusmenetelmällä, ja DLP-, eli valokovetusmenetelmällä.

FDM-tulostuksessa 3D-tulostin syöttää tulostuslankaa kuuman tulostuspään läpi, joka sulattaa muovin tulostusalustalle muodostaen tulostettavan kappaleen kerros kerrokselta. FDM-tulostuksen etuna on erittäin laaja materiaalivalikoima erilaisiin käyttötarkoituksiin.

DLP-tulostuksessa 3D-tulostin kovettaa halutun kappaleen ultraviolettivalolla nestemäisestä hartsista. DLP-tulostuksen etuna on erittäin tarkat kappaleet ja hyvä pinnanlaatu.

3D -tulostusta varten tarvitaan aina 3D malli. 3D -mallinnus tarkoittaa tietokoneavusteista kolmiulotteista suunnittelua. Toteutamme suunnittelun ja 3D -mallinnuksen asiakkaan mittojen tai idean mukaan yhteistyössä asiakkaan kanssa. Voimme myös 3D -tulostaa asiakkaan toimittaman stl-tiedostomuodossa olevan valmiin 3D –mallin.

3D mallinnus